Paprika u octu ukusna je i popularna zimska poslastica. Kisela paprika izvrstan je dodatak sendviču, salati ili naresku. Priprema paprike vrlo je jednostavna, a rezultat je vrhunski. Važno je samo pripremiti sve što vam treba prije nego što započnete.

Potrebno ti je:

Postupak:

  1. Ogulite papriku, narendajte je i narežite na četvrtine. Operite sjeme.
  2. Očišćene paprike se zatim brzo poprže na vrućem ulju.
  3. U posebnoj posudi pomiješajte ocat, vodu, šećer i sol (omjer treba biti 1 L octa na 3 L vode).
  4. Ovu smjesu prvo prokuhajte, a zatim ohladite.
  5. Kad pripremimo sastojke, započinjemo slaganje paprike u slojeve, jednu preko druge.
  6. Između slojeva dodajte režnjeve češnjaka i lovorov list.
  7. Na kraju paprike prelijte ohlađenim octom i pokrijte krpom i poklopcem.
  8. Pazite da se ocat proteže najmanje 2 cm preko ruba poklopca.
  9. Ukiseljena paprika poslužuje se uz topla ili hladna jela, a preporučuje se dodavanje bučinog ulja.

Želimo vam dobar zalet i uspješnu pripremu, i dobar tek!

Kako pripremiti papriku u kisu
Kako pripremiti papriku u kisu
Kako pripremiti papriku u kisu