Jabučni ocat, koji pripremate kod kuće, ima mnogo ljekovitih učinaka. Korisan je za mršavljenje, pomaže kod akni, alergija, dijabetesa i kolesterola. Za vas smo pripremili savjete kako ga lako možete pripremiti kod kuće s ROTO bačvom za ocat – zdravu i ukusnu.

Zašto ROTO posuda za ocat

OCET UVIJEK OSTAJE ISTE KVALITETE

Stožasti oblik omogućuje da octena spužva glatko raste i prekriva cijelu površinu octa.

JEDNOSTAVNO RUKOVANJE

Pipa na dnu cijevi omogućuje jednostavno ispuštanje octa.

OCET UVIJEK OSTAJE ISTE KVALITETE

Stožasti oblik omogućuje da octena spužva glatko raste i prekriva cijelu površinu octa.

Potrebno ti je:

Postupak:

  1. Pomiješajte kvasac, pivo i šećer u ROTO bačvi s octom.
  2. Jabuke se dodaju u tekuću smjesu, po želji preliju vodom, iako u početnoj fazi ovaj dio postupka još nije potreban.
  3. Otvorenu bačvu prekrivenu gazom ostavite na suncu nekoliko tjedana da jabukovača prokuha. U bačvi s octom odvija se fermentacija šećera u alkohol, a zatim u octenu kiselinu.
  4. Kad sav šećer prokuha nakon dva tjedna, dodajte u bačvu 0,5 L starog octa. Nakon nekoliko tjedana, ocat treba procijediti.
  5. Na površini se formira matična spužva od octa ili ložnik, koji je prirodni štit octa i pluta na njegovoj površini.
ROTO posude za ocat - kako napraviti domaći jabučni ocat
ROTO posude za ocat - kako napraviti domaći jabučni ocat
ROTO posude za ocat - kako napraviti domaći jabučni ocat