Izjava o ograničenju odgovornosti

OKIROTO d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za točnost informacija ili bilo kakve greške na ovoj internet stranici.

Naš je cilj da te informacije budu pravovremene i točne te se zato sadržaj na ovoj internet stranici stalno unapređuje i podložan je promjenama.

Također ne snosimo odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak prouzročen direktno ili indirektno korištenjem naših web stranica.

Korisnik je suglasan da niti jedan zaposlenik tvrtke OKIROTO d.o.o., kao niti bilo koja druga osoba ili tvrtka koja je sudjelovala u izradi ovih stranica ne može biti odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak prema drugim osobama ili tvrtkama proizašlim korištenjem ove internet stranice.

Izjava o sigurnosti

Pri plaćanju na web trgovini OKIROTO koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici.

Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava.  Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

Izjava o privatnosti

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja web stranice OKIROTO i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite web stranicu OKIROTO i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete web stranice OKIROTO.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti web stranicu OKIROTO bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik.

Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

Pružanje informacija Google Inc.

Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na web stranici OKIROTO. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: Google Opt-Out.

Vrste osobnih podataka koji se obrađuju

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime i e-mail, te dodatno ako je navedeno: tvrtka i telefonski broj.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz web stranicu OKIROTO i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem kontakt forme na našoj web stranici. Također nas možete konktatirati i telefonom koji je naveden na web stranici ili putem slanja pošte na našu adresu koja je navedena na web stranici.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem web stranice OKIROTO, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.

Povrat i reklamacije

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte na adresu:
OKIROTO d.o.o., Janka Leskovara 36, 49218 Pregrada, Hrvatska ili na e-mail adresu: info@okiroto.hr

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti u roku 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Povrat proizvoda – odustajanje od ugovora

Ako je proizvod predmet reklamacije ili jamstvenog zahtjeva, svaki povrat novca bit će obrađen u skladu s postupkom reklamacije ili jamstva.

Fizičke osobe (potrošači) imaju pravo u ugovorima sklopljenim na daljinu sukladno Zakonu o zaštiti potrošača vratiti proizvod na našu adresu u roku od 14 dana od primitka istog ili na kontakt adresu obavijestiti da odustaju od ugovora bez prethodnog navođenja razloga svoje odluke. Potrošač je fizička osoba koja stječe ili koristi dobra i usluge u svrhe izvan svoje profesionalne ili stjecajne djelatnosti.

U slučaju da potrošač odustane od ugovora slanjem poruke na kontakt adresu, dužan je primljenu robu o svom trošku vratiti na našu adresu najkasnije u roku od 14 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora.

Potrošači mogu kupljene proizvode vratiti na našu adresu bez prethodne najave uz izjavu o odustajanju od ugovora ili priloženi ispunjen obrazac za povrat. Samo slanje proizvoda na našu adresu ne znači raskid ugovora. Također nam je potrebna Vaša odluka o povlačenju iz ugovora, jasno izražena u pisanom obliku na dostavljenom obrascu za povrat.

U slučaju odustajanja od ugovora sami ste odgovorni za smanjenje vrijednosti robe, ako je smanjenje rezultat ponašanja koje nije prijeko potrebno za utvrđivanje prirode, svojstava i funkcioniranja robe, stoga preporučamo da robu ne koristite neograničeno do odustajanja od ugovora i povrata.

 Preporučujemo:

 • zaprimljenu robu pregledati i testirati samo u onoj mjeri u kojoj je to prijeko potrebno za utvrđivanje stvarnog stanja i kako je to uobičajeno u klasičnim trgovinama
 • da proizvode ne otvarate u cijelosti ili uopće, ako je to moguće, ako odmah po primitku ustanovite da boja, veličina ili bilo koje drugo svojstvo nije onako kako ste zamislili.

Odustajanje od ugovora nije moguće za ugovore o:

 • robu ili usluge čija cijena ovisi o kolebanjima na tržištima na koje tvrtka nema utjecaja, a koja mogu nastupiti u roku odstupanja od ugovora;
 • robu koja je proizvedena prema točnim uputama potrošača i prilagođena njegovim osobnim potrebama;
 • pružanje usluge koja obvezuje potrošača na plaćanje ako tvrtka ispuni ugovor u cijelosti, a pružanje usluge je započelo na temelju izričitog prethodnog pristanka potrošača te privole da gubi pravo na odustajanje od ugovora kada ga tvrtka u cijelosti ispuni ;
 • promet robe koja je zbog svoje prirode neodvojivo pomiješana s drugim artiklima;
 • sklopljeni na javnim dražbama;
 • u kojima je potrošač izričito zatražio posjet tvrtki kod kuće radi obavljanja hitnih popravaka ili održavanja. Ukoliko tvrtka prilikom takvog posjeta izvrši dodatne usluge koje potrošač nije izričito zahtijevao ili isporuči robu koja ne predstavlja zamjenske dijelove koji su prijeko potrebni za održavanje ili popravak, potrošač ima pravo odustati od ugovora za navedene dodatne usluge i dobra;

Prilikom slanja proizvoda na našu adresu, imajte na umu da ne primamo pošiljke s otkupninom.

Vraćenu robu pregledat ćemo i razmotriti Vaš prijedlog za odustajanje od ugovora najkasnije tri radna dana nakon primitka robe na našu adresu.

U slučaju odustajanja od ugovora sukladno zakonu, vratit ćemo Vam kupoprodajnu cijenu u zakonskom roku. Zadržat ćemo povrat novca sve dok ne primimo vraćenu robu ili dok ne dobijemo dokaz da je roba poslana natrag na našu adresu.

U slučaju da saznamo da je vrijednost robe smanjena, vratiti ćemo Vam samo procijenjenu vrijednost iste. Ako se ne slažete s dostavljenom procjenom, možete podnijeti svoj prijedlog naknade ili u potpunosti odbiti našu procjenu. Ukoliko ne postignemo dogovor ili niste spremni podmiriti umanjenu vrijednost robe, zadržavamo pravo nadoknade štete ostvariti sudskim putem.

Pažnja: odredbe ovog poglavlja odnose se samo na potrošače!

Dostava​

Tvrtka OKIROTO d.o.o. osim standardnog preuzimanje robe na našem skladištu nudi i mogućnost gratis dostave (U IZRADI)

Zakonski dvotjedni rok za odustajanje ne vrijedi za robu naručenu po narudžbi.

Uvjeti prodaje

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na web stranici OKIROTO. Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih na web stranici (u daljnjem tekstu «robe») je OKIROTO d.o.o., Janka Leskovara 36, 49218 Pregrada, a Kupac robe je posjetitelj koji odabere barem jedan proizvod na web stranici, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

NARUČIVANJE
Roba se naručuje kontakt obrascem ili telefonskim putem. Kupac će po napravljenoj narudžbi elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi i dobiti ponudu za plaćanje.

PLAĆANJE
Plaćanje je moguće izvršiti putem kreditnim karticama:
American Express, MasterCard, Maestro, Visa i Diners jednokratno

Za sigurnost plaćanja i Vaših podataka brine se Corvus Payway. Plaćanje i autorizacija kreditnim karticama odvija se online u stvarnom vremenu. Posebnim sigurnosnim protokolima sustava zaštićeni su svi podaci svih sudionika u procesu kupnje preko interneta.

Uvijeti korištenja

Korištenjem web stranice okiroto.hr prihvaćate ove Uvjete korištenja.

Sadržaj na web stranici roto-grad.hr osigurava tim tvrtke OKIROTO d.o.o. i zaštićen je autorskim pravima.

Ako nije drugačije naznačeno u samom sadržaju, imate pravo pregledavati, kopirati, printati i distribuirati (ali ne i mijenjati) sadržaj na web stranici okiroto.hr, pod uvjetom da sadržaj koristite u informativne, nekomercijalne svrhe i da na sadržaj koji koristite postavite obavijest o autorskim pravima.